Om Flocken 

Susanna Davidsson

Beteendevetare och djurkommunikatör
Roller: Koordinator och omhändertagare
Blodslinje: Mod

Susannas dragning till hästar var omedelbar. Hennes föräldrar berättar att häst var ett av de första ord hon lärde sig säga, och att hon stod klistrad vid tv:n så fort en häst visades där. Längtan efter en djupare kontakt med hästar har tagit henne på många olika vägar, och har också vävts samman med hennes önskan att förstå mänsklig läkning och välmående.

Susanna har en förmåga att verkligen kunna se och möta individen hon har framför sig, vare sig det är en häst eller människa. I flocken bidrar hon med att hjälpa individer att finna sin väg, och primärt vägen tillbaka till sin essens och vem de innerst inne är ämnade att vara.

Utbildningsmässigt har hon studerat kroppsmedvetenhet hos häst och människa, inlärningsteori och positiv förstärkning, det sistnämnda bland annat genom sveriges första instruktörsutbildning för belöningsbaserad träning genom OHR. 2023 gör hon sitt sjätte år i lära hos Emelie Cajsdotter i Mio-terapi. Susanna har också en kandidatexemen i socialpsykolgi, coachutbildningar och utbildningar inom yoga, meditation och mindfullness.

Golden Eye

Nordsvensk
Roller: Fredsmäklare, upptäckare
Blodslinje: Vänskap

Golden skulle helst se att allt och alla tillhörde hans flock. Ett av hans största intressen är att träffa nya individer, och han är nyfiken och varm mot dem han möter. När vi håller kurser är han med och håller space, och guidar deltagarna till att känna vänskapens frekvens. Golden älskar att meditera ihop med människor, samt att gå på skogspromenader där han får upptäcka världen.

Goldens poddavsnitt

Epona

Halvblod
Roller: Varnare, koordinator
Blodslinje: Mod

Epona står för skarpheten i flocken, oavsett om den behövs för att upptäcka en potentiell yttre fara, eller för att lokalisera och skaka om en inre fara. Hade inte Arrow varit en så bra anfallare hade hon gladeligen tagit på sig den rollen med. Epona är kompromisslös men rättvis. Hon är mästarinna på att uttrycka sig och visar med all önskvärd tydlighet hur hon känner inför olika situationer. Epona brinner för att dela force free hantering med världen, och hon älskar också all träning som innefattar kroppen.

Eponas poddavsnitt

Sky

Halvblod
Roller: Provokatör
Blodslinje: Tillit

Sky är dotter till Epona och därmed född in i omständighet som tyvärr är få hästar förunnat. Dels av en mamma som själv bad om att få ett föl och bestämde över den processen, dels in i en frihet och trygghet av att veta att hon aldrig kommer bli till salu. Sky förkroppsligar därmed tillitens frekvens, den där en vet att det finns något större som håller en eller fångar upp. Just för att hon vet det känner hon inga som helst begränsningar inför vad som skulle kunna vara möjligt. I flocken bidrar hon med utveckling genom sin kombination av att kunna söka upp det inom individen som är på väg att bli destruktivt, och sedan med sina provokativa drag hjälpa individen att lösa upp de knutarna.

Skys poddavsnitt

Arrow

Arab
Roller: Anfallare – försvarare
Blodslinje: Skydd av svaga

Arrow är både stark, snabb och lojal. Hon är den som skulle skydda flocken mot ett rovdjur, och som utan att tveka skulle offra sig själv om det var det som behövdes för att hålla flocken trygg. Arrow är den av hästarna i flocken som är allra mest engagerad i att bjuda in människor till våra kurser, eftersom hon verkligen tycker det är viktigt att dessa budskap når ut till människorna.

Arrows poddavsnitt

Ash

Halvblod
Roller: Spejare – healer
Blodslinje: Tillit

Som den signalerande och läkande individ Ash är, är det en reflex för honom att spegla den omgivande miljön genom sin kropp och sina handlingar. Ash föddes in i en känslomässigt otrygg miljö, med en mamma som inte valde eller var redo för moderskapet, och en vacker men ängslig dressyrhingst som pappa. Ash avlades för att själv bli en dressyrhingst och var därmed till salu från innan han föddes. Alla dessa delar skapade sammantaget en enorm otrygghet i honom vilket traumatiserade honom. När han var sju månader uttryckte han att han inte ville leva längre ifall han skulle behöva vandra vägen av en tävlingshäst (lyssna på Ashs berättelse här).

Tack vare våra fantastiska följare kunde Ash köpas loss och hans väg förändras. I flocken bidrar Ash med sin exceptionella vakenhet och reaktivitet, och är den som först upptäcker rovdjur eller faror. Ash är även en ”healinghäst” i ut i hovspetsarna, och det skulle inte förvåna mig om han framöver när han fått bearbeta mer av sin historik, kommer vilja hjälpa andra med sina förmågor.

Ashs (andra) poddavsnitt

Tuva

Tinker
Roll: Innovatör
Blodslinje: Anpassning till nya omständigheter

Tuva är en individ som egentligen inte går att definiera alls. Som en innovatör ut i hovspetsarna trivs hon som allra bäst när det varken finns förväntningar på, eller definitioner av, henne. I flocken står hon just för upptäckandet av nya tankesätt, nya sätt att ta sig an saker och är även den som exempelvis alltid kollar av ett nytt bete i jakt på var gränsen går (och den utmanar hon gärna genom att gå under eller genom trådar...). 

Något som hon verkligen uppskattar är att få möta människor i en expansiv energi, och bidra med nya synsätt som vänder upp och ner på sånt som en tidigare trodde var den enda sanningen eller möjligheten. 

Tuvas poddavsnitt

Merlin

Halvblod
Roller: Lärare, sambandscentral
Blodslinje: Empati

Merlin är en del av flocken och har Emma L som sin människa. 

Merlin förkroppsligar den intressanta kombinationen av att kunna pendla mellan att tillsammans med sin människa vara i lärar-vibe, och att i flocken också kunna vara den som samlar ihop allas information i form av riskbedömare. Han är en vaken och uppmärksam häst, men som också verkligen glänser och är fullständigt jordad när hans människa och han tränar tillsammans. 

 

Tulle

Halvblod
Roller: Försvarare, minnesbärare i träning
Blodslinje: Uthållighet

Tulle är en del av flocken och har Jeanette som sin människa. 

Tulle är en häst som både har en stor fysisk stabilitet, och en djup inre, eterisk visdom. Fast han är så ung känns det som att han är den i flocken som är närmast att vara minnesbärare, den som kan se allas livstrådar och med sitt medvetande vandra mellan världarna. Han trivs som bäst när han får utforska båda dessa sidor; när han och hans människa snokar runt i hagen eller skogen, och när han får mötas både kroppsligen och energimässigt. 

Floyd

Halvblod
Roller: Omhändertagare
Blodslinje: Vänskap

Floyd är en del av flocken och har Emma N som sin människa.

Floyd är både mjuk och stadig, och älskar när han får befinna sig i de två energierna samtidigt. Allra stoltast känner han sig när han får bära på sin människa, gärna på upptäcktsfärd ute i skogen ihop med bästisen Golden Eye. 

I flocken bidrar han till mycket stabilitet och omsorg, och sprider även där sin stadiga och vänliga vibe runt sig, som både hästar och människor älskar att stå och bara vara i tillsammans med honom.